Oma blogiluettelo

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Hajanaisia häkellyttäviä havaintoja, osa I


- Ihmislihan hinta on nykyään 200 000 shillinkiä (60€).
- Kallista on.
Havahdun kuuntelemaan työkavereiden keskustelua. Edellisenä itana oli uutisissa tapaus, jossa yösijan pyytäjät pienessä kylässä oli syöty. Tapaus on niin kammottava, että tietysti päivittelemme. Mutta joku on tietävinään, että kannibalismi on joissain osissa maata ihan tavallista.
- Onko se joku ritualistinen juttu? yritän. Vai nälkäänsäkö he syövät toisiaan? kysyy suomalainen, joka muistelee Mark Twainin mainiota novellia "Ihmissyöntiä junassa".
- Ei. Joillain heimoilla vaan on sellainen tapa.
Ok. Kiva lähteä ensi viikolla kentälle kun sade tekee tiet kulkukelvottomiksi.

 Kuvan mies on ystävällinen maanviljelijä matkalla peltotilkulleen töihin. Kun hän tuli pitkän machetensa kanssa vastaan, pyysin saada ottaa kuvan, kun matchete minun mielikuvissani liittyy juuri murhin ja muihin hirmutekoihin. Pitkä veitsi on kätevä ulkotöissä, sellainen on monessa huushollissa ja kun silmissä sumenee, se on äkkiä käsillä ja saa nopeasti totaalista tuhoa aikaan.Rikoksista pääsemme havainnoimaan poliisityöskentelyä.
- Kun menet poliisiasemalle tekemään rikosilmoitusta, muista varata rahaa mukaan, sanoo ystäväni Rajiv. Poliisi nimittäin kohauttelee olkapäitään ja kysyy, miten kuvittelet rikosilmoituksen teon onnistuvan, jos et anna rahaa, että voidaan hankkia kynä ja paperia. Jos on mentävä rikospaikalle, tarvitaan bensarahaa, muuten ei poliisiauto liiku.

Rajiv syö lopun currykanastaan, pyyhkäisee lautasliinalla suupieliään ja sanoo painokkaasti:
- Toivon, että sinun ei milloinkaan tarvitse mennä oikeuteen, koska silloin rahasummat ovatkin sitten ihan toista luokkaa.
Hän nojautuu kylläisenä taaksepäin tuolissaan ja ryhtyy kertomaan.
- Näin kävi, kun epäröin tienristeyksessä tässä muutama päivä takaperin: Olin Jinja Roadilla, siinä isossa tukkoisessa risteyksessä, Garden Citystä kivenheiton päässä, missä tie muuttuu Kampala Roadiksi.
Nyökkään ja muistelen että se on ainoita risteyksiä, jossa on liikennevalot.
-  Aivan oikein. Ongelma on kuitenkin, kun liikennevalojen lisäksi risteyksessä seisoo kolme poliisia pilleineen. Kun valo on vihreä ja poliisi viittilöi ajamaan, kaikki hyvin. Mutta mitä tehdä, kun valo vaihtuu punaiseksi mutta poliisi kehottaa tarmokkaasti ajamaan?
Rajiv ottaa kulauksen oluestaan ja jatkaa.
- Hiljensin ja  osoitin poliisille ylöspäin punaista valoa, mutta hän vain viittilöi ajamaan.
Niinpä Rajiv ajoi vain huomatakseen, että seuraavassa tienhaarassa odotti viisi poliisia kiväärien kanssa.
- Olet ajanut punaisia päin! sanoo poliisi uhkaavasti. Rajib tuijotti kiväärinpiippuun, eikä väittänyt vastaan. Sen sijaan hän kaivoi lompakkonsa esiin.


2 kommenttia:

  1. Ihmislihan kilohinnasta tietenkin keskusteltiin. Eihän sitä muuten voi verrata esimerkiksi vuohen- tai naudanlihaan.

    VastaaPoista
  2. Huj vilka historier! Så obehagligt att tänka att sånt här verkligen existerar i dagens värld. Hoppas du slipper stirra in i gevärpipan!

    VastaaPoista