Oma blogiluettelo

tiistai 7. toukokuuta 2013

Uskomuksia elämästä ja kuolemasta

Kuinka ihminen pääsee irti vaikeasta elämäntilanteesta? Millaista apua tarvitsee nigerialainen prostituoitu joka Pariisissa kamppailee jättääkseen vaarallisen ja nöyryyttävän ammattinsa?

Istuuduin sohvalle ja odotin dokumentin vastaavan kysymyksiin kutakuinkin samoin kuin suomalainen ProTukipiste: prostituioitu tarvitsee tukea ja tietoa miten päästä uuden elämän alkuun. Tarvitaan uusi ammatti ja uusi asunto. Hämmästykseni oli suuri kun osoittautui että mikään mahti maailmassa ei pysty pelastamaan näitä nigerialaisia prostituoituja.

Kun värvääjä tulee nigerialaiseen kylään ja houkuttelee tytön mukaansa lupaamalla rikkauksia ja mukavan elämän, lähtöä edeltää tärkeä rituaali. Tyttö viedään poppamiehen luo joka erilaisin uskonnollisin keinoin eläväksi todistaa että henget tahtovat että tyttö palvelee värvääjää. Mikäli tämä yrittää karata, hän kuolee. Tämän jälkeen kaikki on yksinkertaista; tyttö ei karkaa, ei yritä muuttaa elämäänsä koska on vakuuttunut siitä että siinä tapauksessa hän kuolee.
Tey (Today)

Afrikkalaisen elokuvan festivaalilla näytetään lauantaina elokuva Tet - Today. Se kertoo miehestä joka palattuaan kotiin Senegaliin saa tietää, että hänellä on vain päivä aikaa elää. Sen jälkeen hän kuolee. Traileri ei kerro, kuoleeko mies todella sen päivän jälkeen mutta en epäile etteikö niin voi hyvin käydä. Uskonnollinen tunne on voimakas ja se, kuten tiedämme saa ihmisen elämään onnellisena, onnettomana, tappamaan tai pelastamaan ihmisiä.

http://www.haff.fi/2013/fi/elokuvat/item/155-tey-today

Tärkeää on kuitenkin muistaa että uskomus hengen tai henkien, jumalallisen olennon kaikkivoipuudesta on kuitenkin vain tunne. Se on totta vain mikäli siihen uskoo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti